Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Δεν Υπάρχουν Εξωγήινοι

Εμείς οι γήινοι.. πριν φτιάξουμε το διαστημόπλοιο είχαμε φτιάξει το αεροπλάνο που μας ενέπνευσε στο να φτιάξουμε το διαστημόπλοιο και μας εφοδίασε με πολύτιμη πείρα.
Πριν φτιάξουμε το αεροπλάνο είχαμε φτιάξει το ποδήλατο και το κάρο και την άμαξα με αναρτήσεις.
Εάν υπάρχουν εξωγήινοι... πόσες μαθηματικές πιθανότητες υπάρχουν για να πήρανε και αυτοί μία διαδρομή που τους οδήγησε στην κατασκευή εργαλείων που κάνουν ότι και τα δικά μας... Επικοινωνούν, ταξιδεύουν, μαγειρεύουν.
Σκεφτείτε πως η οθόνη του υπολογιστή ακολούθησε την οθόνη της τηλεόρασης, που ακολούθησε τον κινηματογράφο, που ακολούθησε την φωτογράφιση, που ακολούθησε την ζωγραφική.
Και, εάν το ισλάμ είχε επικρατήσει κατά τον Μεσαίωνα, τότε αυτή η διαδρομή δεν θα μπορούσε να έχει προκύψει, γιατί το Ισλάμ εμπόδιζε την ανάπτυξη της Αναγεννησιακής ζωγραφικής.
Άραγε το Ισλάμ του Εξωπλανήτη εμπόδιζε και εκείνο τις εξελίξεις ?
Η εφεύρεση και χρήση του τροχού ήταν εντελώς τυχαία.
Οι Αμερικανοί Ινδιάνοι δεν είχαν ανακαλύψει τον τροχό, είχαν έλκηθρα. Ρόδες είδαν όταν πήγαν οι Ευρωπαίοι.
Έχει τόσα στάδια αυτή η λογική και τόσους δυαδικούς κόμβους που υπέρ-υπερβαίνουν τους αριθμούς του σύμπαντος.
Ένας φίλος μου έστειλε την ανακοίνωση του The Space Academy που λέει πως υπάρχουν 50 εξάκις εκατομμύρια (50 sextilion)  (νούμερο με 22 μηδενικά) κατοικήσιμοι πλανήτες στο σύμπαν. Και θεωρεί πως σε έναν τέτοιο μεγάλο αριθμό πλανητών με τις κατάλληλες συνθήκες, δεν μπορεί παρά να υπάρχει ζωή και μάλλον και νοημοσύνη.

Εάν καταγράψουμε τους φυσικούς και χημικούς παράγοντες που λειτούργησαν από την ανάπτυξη των μονοκύτταρων οργανισμών μέχρι την δημιουργία της νοημοσύνης του ανθρώπου θα έχουμε έναν τεράστιο αριθμό παραγόντων, με τον κάθε έναν παράγοντα να διαιρεί τις πιθανότητες επανα-δημιουργίας του ιδίου γεγονότος.
Σε άλλα ερωτήματα, πρέπει να καταγράψουμε και τους κοινωνικούς παράγοντες για να πιστέψουμε πως υπάρχουν όντα σε άλλους πλανήτες που θέλουν να μας επισκέπτονται.
Λαμβάνοντας υπόψη μόνο 100 από αυτούς τους παράγοντες που έχουν πιθανότητες να επαναληφθούν 1/100 (μία στις εκατό), τότε για να δημιουργηθεί ξανά η ζωή και ο πολιτισμός υπάρχουν μία στα 10x10^10000 (tenthousandilion) (δέκα χιλιάδες μηδενικά).
Συγκρίνοντας αυτόν τον αριθμό με τον αριθμό των κατοικήσιμων πλανητών (με τα 22 μηδενικά), κάνει σαφή την απουσία Ζωής έξω από τον αγαπημένο μας Πλανήτη.

Δηλαδή, είναι μαθηματικά απίθανο να δημιουργήθηκε η ζωή ξανά σε άλλον πλανήτη εντελώς ανεξάρτητα από τη δημιουργία της ζωής στη Γη.
Υπάρχει όμως η πιθανότητα, να ταξίδεψε η ζωή στο διάστημα κατά το παρελθόν και να μην το γνωρίζουμε.

14 σχόλια:

  1. Ο Frank Drake επινόησε το '61 έναν αλγόριθμο για την εκτίμηση ύπαρξης ζωής στο σύμπαν.
    Χρησιμοποιεί αυθαίρετα και ανύπαρκτα δεδομένα και δεν εκλαμβάνει ως παράγοντες τις βιοχημικές διεργασίες.
    Ο αλγόριθμος επινοήθηκε με σκοπό να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να χρηματοδοτήσει το SETI. Μεγάλο έργο, με πολλές προμήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιστημονική φαντασία που πηγάζει από την θεωρία των εξωγήινων τροφοδοτεί μία απίστευτα μεγάλη οικονομική μηχανή που συμπεριλαμβάνει τον κινηματογράφο, τις έντυπες εκδόσεις, τις τηλεοπτικές εκπομπές, τουριστικά ενδιαφέροντα, παιχνίδια, ηλεκτρονικές εφαρμογές, μόδα και το ραδιόφωνο, που πρώτο χρησιμοποιήθηκε για να εντυπωσιάσει, δείτε αυτό:

    http://www.mixanitouxronou.gr/i-epithesi-ton-arianon-stis-ipa-panikovliti-polites-egkatelipan-ta-spitia-tous-ke-o-chilter-ironevotan-tin-ameriki-i-radiofoniki-parastasi-tou-orson-ouels-pou-prokalese-ethniko-paniko/

    Είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις να μαθευτεί η αλήθεια, δηλαδή, ότι δεν υπάρχουν οι εξωγήινοι και τα ΑΤΙΑ είναι τεχνάσματα με σκοπό την δημιουργία της εντύπωσης πως υπάρχουν και ότι κάτι κρύβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω και το διαδίκτυο φυσικά, τη διαφήμιση, την ενημέρωση, την παιδεία και την επιστήμη.
      Με τους καθηγητές που διδάσκουν σχετικά θέματα να είναι από τους ακριβά πληρωμένους, σε όσα πανεπιστήμια παίζουν στο ρυθμό

      Διαγραφή
  3. Το μάτι είναι ένα όργανο που ξεκίνησε την εξέλιξή του πριν από 540 εκατομμύρια χρόνια στη Γη, αρχικά από μερικά ευαίσθητα κύτταρα φτάνοντας στα δύο μάτια του γερακιού.
    Αυτό, πόσες μαθηματικές πιθανότητες έχει για να προκύψει ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηδενικές πιθανότητες. Το μάτι "συνέβη", προέκυψε κατά την εξέλιξη ενός και μόνου ατόμου από τα αναρίθμητα πρώτα ζώα που εμφανίστηκαν στη Γη και εξελίχτηκε στους απογόνους του, με μεταλλάξεις, από γενιά σε γενιά για εκατομμύρια χρόνια.

      Διαγραφή
  4. Άραγε, τι τα χρειάζονται τα παράθυρα και τα λαμπάκια οι ιπτάμενοι δίσκοι. Οι εξωγήινοι που ήρθαν από τα βάθη του διαστήματος δεν μπορούν να δουν χωρίς αυτά ?
    Μήπως έτσι τα τοποθετεί η ανθρώπινη σκηνοθεσία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πασιφανές το ότι οι εμφανίσεις των ΑΤΙΑ είναι σκηνοθετημένες από ανθρώπους, γιατί συμπεριλαμβάνουν την δική τους περιορισμένη οπτική. Εάν υπήρχαν εξωγήινα ΑΤΙΑ, αυτά θα ήταν εντελώς διαφορετικά από ότι μπορούμε να συλλάβουμε και σε σχήμα αλλά και σε μέγεθος.

      Διαγραφή
    2. Στη σκηνοθεσία παίρνουν μέρος παράγοντες καθ' όλα "αξιόπιστοι".
      Πιλότοι κάνουν "μαρτυρίες" που εξυπηρετούν τους κατασκευαστές εξοπλισμών, που παίρνουν παραγγελίες για νέα όπλα για να αντιμετωπιστεί ο υποτιθέμενος εχθρός.
      Δήμαρχοι και υπουργοί με μετοχές στη βιομηχανία θεάματος, ψιθυρίζουν στους ψηφοφόρους τους, αυτά που να θέλουν ακούσουν.
      Να ακούσουν ότι κάτι σπάει τη μονοτονία τους.

      Διαγραφή
  5. Ο άνθρωπος ως οργανισμός, προέκυψε μέσα από μία τεράστια ποικιλομορφία ειδών, με αναρίθμητες διακυμάνσεις των δεδομένων του και διαφοροποιήσεις από τις διασταυρώσεις και τις συνήθειες κάθε απομονωμένης ομάδας.
    Ως κοινωνικό ον, ο άνθρωπος επιτυγχάνοντας συνεργασίες και βελτιώνοντας κλιμακωτά το αποτέλεσμα των προσπαθειών του, "κατά τον ρουν των πραγμάτων" βγήκε στο αφιλόξενο διάστημα να το διερευνήσει.

    Πόσο πιθανό είναι αυτή σειρά των πραγμάτων, να επαναληφθεί σε έναν άλλο πλανήτη;

    Πόσο πιθανό είναι, μία διαφορετική σειρά των πραγμάτων να φέρει παρόμοιο τεχνολογικό έργο, που να έχει και συγκλίνοντα χαρακτηριστικά και ιδιότητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν η Χίλαρι Κλίντον αποκαλύψει, όπως υπόσχεται, όλη την αλήθεια για τους εξωγήινους, τότε εκατομμύρια εργαζομένων πρέπει να βρουν άλλη δουλειά.
    Θα μειωθούν οι παραγωγές φαντασίας,
    θα μειωθούν οι εκδόσεις φαντασίας,
    τα μυθιστορήματα για άλλους κόσμους,
    οι επιδοτήσεις πανεπιστημίων,
    οι επιδοτήσεις των διαστημικών προγραμμάτων που κινούν έναν κύκλο εργασιών όσο ενός μικρού κράτους,
    οι διαφημιστές θα χάσουν πολύ αποδοτικά brand identifiers και διαφημιστικό κοινό που κρέμεται από την οθόνη της εκπομπής, χωρίς να αλλάζει κανάλι κατά το break.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανθρωπότητα θα χάσει μία καλλιτεχνική έκφραση που την ωθεί στην απογείωση της τεχνολογίας και της δύναμης που χρειάζεται για τη συνέχειά της στο χρόνο.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  7. Αυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί. Για τα μεγέθη του σύμπαντος, αυτό έχει μηδενικές πιθανότητες. Είναι πολυ μεγάλο θαύμα η Ζωή και είναι στη Γη, είναι η αποκλειστική ιδιότητα του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελευταία ανακαλύψαμε πως ο μαγνητισμός της Γης γίνεται αντιληπτός από τα πουλιά, τα οποία τον εκμεταλλεύονται και αποκτούν πλεονεκτήματα στην μάχη της επιβίωσης.
    Θα υπήρχαν πουλιά σε έναν άλλο πλανήτη με διαφορετικό μαγνητικό πεδίο;


    ΑπάντησηΔιαγραφή